Relatieherstel binnen gezin/familie

in Familiemediation

Familiemediation wordt vaak ten onrechte gerelateerd aan Scheidingsmediation.

Familiemediation richt zich op conflicten binnen het gezin of familieverband. En is niet leeftijd gerelateerd. Het kan zijn dat er op jongere leeftijd conflicten tussen een kind en ouders ontstaan en ook bij samengestelde gezinnen komt het voor dat conflicten zo hoog oplopen, dat partijen er zelf niet meer uitkomen.

Een conflict kan zich bijvoorbeeld afspelen tussen ouders en kinderen, kinderen onderling, ouders onderling (waarbij van scheiden (nog) geen sprake is), schoonouders, schoonzussen/zwagers.

Ook op latere leeftijd kunnen conflicten ontstaan of alsnog hoog oplopen, waarbij mediation een oplossing kan bieden.
Op het moment van verzorging voor of bij overlijden van vader of moeder kunnen jarenlang aanwezige kwesties in de weg staan of nieuwe conflicten ontstaan, die tot nare situaties leiden, waarvan het prettiger is wanneer deze uit de weg worden genomen.

Als MfN-mediator begeleid ik het proces van conflict tot oplossing, waarbij alle partijen de ruimte krijgen om de spelende kwestie vanuit eigen ervaring te belichten. Na gehoord te zijn en naar elkaar geluisterd te hebben wordt het mogelijk om de volgende stap te maken.  Door de ontstane ruimte is het mogelijk om samen een oplossing te vinden, rekening houdend met ieders belang.

Is het tijd om aan tafel te gaan zitten om het conflict op te lossen?
Neem contact met mij op, want ik sta voor jullie klaar!

MfNmediatorMediator in de zorgConflict

Terug naar overzicht