Tijd voor mediation?

Wat is nou het juiste moment om een mediator in te schakelen? Is dit wanneer een conflict al langer speelt, maar je nog wel met elkaar op sprekende voet bent? Of juist wanneer je niet meer met elkaar in gesprek bent omdat de boel is geescaleerd?

Eigenlijk is daarop geen kant en klaar antwoord te geven. Uitgangspunt is in ieder geval dat het belangrijk voor partijen is om er samen uit te komen, waarbij de intentie aanwezig is om alsnog samen tot een oplossing te komen, rekening houdend met ieders belang.
Ik kan dit proces begeleiden, waardoor het mogelijk wordt om naar elkaar te gaan luisteren om daadwerkelijk stappen richting omlossing te bereiken.

De basis van mijn werkzaamheden wordt gevormd door mijn oprechte interesse graag tot de kern te komen. En daarbij kan ik comfortabel reageren bij onenigheid, omdat ik als partij er niet zelf bij betrokken ben. Ik heb ervaren dat het onderzoeken van conflicten door de belangen te belichten, een stuk minder spannend worden. Daardoor ontstaat ruimte voor duidelijkheid en in het verlengde daarvan tot herstel.

Mocht je willen weten of een conflict voor mediation in aanmerking komt?
Neem contact met mij op, zodat daarop een antwoord kan komen!

MfNmediatorMediator in de zorgConflict

Terug naar overzicht