Waar staat Conventia voor?

De naam Conventia komt voort uit het woord 'convenire' in het Latijn en betekent samenkomen, bijeenkomen.
Conventia Mediation staat voor bijeenkomen om met elkaar in gesprek te gaan om vervolgens samen tot een oplossing te komen.

Wanneer mensen bij mij voor een mediation komen, is het doel om tot een oplossing te komen in een spelend conflict. Ik zorg ervoor dat de setting wordt gecreƫerd om elkaar te horen en uiteindelijk rekening te willen houden met elkaars belang.

Door de juiste vragen te stellen en ruimte te geven voor emotie wordt de weg tot elkaar open gelegd. Ik ga daarin steeds een laag dieper, waardoor tot de kern van het conflict wordt gekomen. Hierbij weet ik mijn vinger op de zere plek te leggen. Want vaak liggen er zaken aan ten grondslag, die tot de spelende kwestie hebben geleid.

Empathie, rust, ervaring en de basis tot vertrouwen zet ik in om partijen op hun gemak te stellen, zodat ieder zijn of haar verhaal kan vertellen. En van daaruit samen naar een oplossing kunnen kijken.

Het is mooi om te zien hoe mensen bijvoorbeeld vanuit woede, onbegrip of frustratie het proces aangaan en uiteindelijk weloverwogen en oprecht elkaar weer in de ogen kunnen kijken. Om zodoende het conflict achter zich te laten en met een goed gevoel de toekomst ingaan.

De eerste stap naar een oplossing van een conflict is om bijeen te komen, kortom: Conventia Mediation staat voor je klaar!

MfNmediatorMediator in de zorgConflict

Terug naar overzicht